Château Moulin Pey-Labrie
Wat een prachtige wijnhuis uit Bordeaux is Château Moulin Pey-Labrie. Het is gelegen in Canon-Fronsac, een sub gebied van het bekende Fronsac. Het wijnhuis bestaat al van generatie op generatie en is een echt familiebedrijf. Ze maken Bordeaux wijnen van hoge kwaliteit en voornamelijk rode Bordeaux wijn is een wijn die zeer lang kan rijpen. Kortom ideaal als wijn cadeau of wijngeschenk.
Château Moulin Pey-Labrie heeft een geweldige terroir
Naast dat het wijnhuis geweldige Bordeaux wijn maakt ligt het ook nog eens op de beste ondergronden denkbaar. Een combinatie van klei en kalksteen maakt het perfect geschikt voor merlot. Deze druif is de basis van de rode wijn uit Canon-Fronsac. Deze rijpt uitstekende in de donkere klei van de Bordeaux wijnstreek. Het wijnhuis bezit bijna 7 hectare waar het vrijwel uitsluitend rode Bordeaux maakt.
De druiven in Bordeaux die zorgen voor de kleur rood in de wijn
In deze Bordeaux blend is zoals boven beschreven voornamelijk gebruik gemaakt van merlot. Hieronder vindt je de percentages per druivensoort:
- 96% Merlot
- 4% Malbec
Waarom een klein aandeel malbec? Omdat dit druivensoort bekende staat vanwege de kleur die het geeft. Het echte rood in een bordeaux wijn komt niet van merlot. Vroeger kwam de wijn aan zijn kleur door de toevoeging van Cahors wijn, wat voornamelijk van malbec gemaakt was. Met de huidige vinificatie hebben wijnhuizen als Château Moulin Pey-Labrie dit niet meer nodig.
Sinds het bestaan van het wijnhuis is het ook gegroeid. Zo hebben de eigenaren ook Château Haut-Lariveau in het bezit en is ook Les Combes-Canon een wijndomein dat in eigendom is. Zo proberen de eigenaren een stempel op de markt te zetten!
Bordeaux wijn kopen bij jouwgeboortewijn.nl
Wanneer je een wijn uit Bordeaux koopt en zeker een meer dan 20 jaar oude wijn zoals deze Château Moulin Pey-Labrie let dan op dat de ontvanger deze ook smaakvol vindt. Uiteraard smaken oude Bordeaux wijnen niet als jonge bloempjes uit bijvoorbeeld Puglia of Rioja. Deze wijn zijn vaak wat aardse en donkerder van smaak. De echt fruitigheid verliest de wijn met de jaren. Desondanks kan dit heel erg smaakvol zijn.